4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Wortel-knolselderijpuree met geroosterde zalm

Wortel-knolselderijpuree met geroosterde zalm

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

600 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

eetlepel oregano

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

knolselderij

dit product is niet beschikbaar

750 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verwarm de bouillon en kook hierin de wortel en knolselderij circa 10 minuten.
  • 3 Meng de olijfolie met zout, peper, oregano en rozemarijn en bestrijk de zalm ermee. Bak de zalm in een ovenschaal circa 14 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Giet de groenten af en stamp ze fijn met de Italiaanse kruiden, bieslook, zout en peper.
  • 5 Serveer de zalm met de groentepuree. Lekker met partjes limoen.

bereidingstip

Zet tomaatjes, besprenkeld met olijfolie, naast de zalm in de oven.. Vervang de zalm in dit recept door kabeljauwfilet.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 34 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté