12 personen
gemiddeld
75 min.
klein gerecht, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Wortel-notencake

Wortel-notencake

ingrediënten


75 min
12 personen
150 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

150 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de cakevorm licht in met boter en bestuif hem met bloem of paneermeel. Klop de overtollige bloem of paneermeel eruit.
  • 2 Roer de boter zacht met de suiker en klop dit mengsel met de mixer of met de hand tot een luchtige massa. Meng de kaneelpoeder erdoor en klop de eieren er één voor één door.
  • 3 Schep de gemalen noten en de wortelrasp, een snufje zout en 1 eetlepel sinaasappelsap gemengd met 2 eetlepels warm water erdoor. Spatel het zelfrijzend bakmeel er luchtig doorheen.
  • 4 Schep het beslag in de cakevorm en strijk de bovenkant iets glad. Bak de cake in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten gaar. Prik er eventueel met een satéprikker in; als deze er droog uitkomt, is de cake gaar.
  • 5 Laat de cake iets uitdampen en keer hem op een taartrooster.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté