4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Wortel-pompoensoep met korianderolie

Wortel-pompoensoep met korianderolie

ingrediënten


20 min
4 personen
1 handje verse koriander
400 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Thaise rode currypasta

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

250 gram wortels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Schil de wortel en pompoen en snijd beide in stukken.
  • 3 Verdeel de wortel en pompoen over een bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout.
  • 4 Rooster de groenten circa 30 minuten in de oven en laat afkoelen.
  • 5 Verhit 1 eetlepel olijfolie in een soeppan met dikke bodem en bak hierin de ui en rodecurrypasta circa 3 minuten.
  • 6 Voeg de geroosterde wortel en pompoen toe en giet de groentebouillon en kokosmelk erbij. Verwarm circa 10 minuten.
  • 7 Pureer de koriander en 3 eetlepels olijfolie met een staafmixer.
  • 8 Maak met behulp van een mal een ster van korianderolie in elke kom soep (zie tip).

bereidingstip

Met een koekjes- of uitsteekvorm maak je heel makkelijk een leuk vormpje in je soep. Leg de mal op de soep, giet de olie er voorzichtig in en verwijder de mal. Hetzelfde kun je doen met fijngehakte verse kruiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté