4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Wortel-venkelsoep met tortellini

Wortel-venkelsoep met tortellini

ingrediënten


25 min
4 personen
handje verse basilicum
1 bosje verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

250 gram (spinazie)tortellini

dit product is niet beschikbaar

1 liter kruidenbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

4 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
1 eetlepel pesto

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng 3 eetlepels olijfolie met de pesto en zet apart.
  • 2 Verhit de rest van de olijfolie in een soeppan en roerbak hierin de venkel, bleekselderij, winterwortel, bosui en Italiaanse kruiden 3-4 minuten.
  • 3 Giet de bouillon erbij en kook zachtjes met het deksel op de pan circa 10 minuten.
  • 4 Voeg de tortellini toe en kook zachtjes 7-8 minuten.
  • 5 Serveer de soep bestrooid met peterselie en besprenkeld met pesto-olie.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 11 gram