10 personen
gemiddeld
40 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Wortelcake met kokos

Wortelcake met kokos

ingrediënten


40 min
10 personen
kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

75 gram kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

3 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

2 kleine winterpenen

dit product is niet beschikbaar

550 gram suiker

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verhit 700 ml water met 300 gram suiker tot de suiker is opgelost. Voeg de winterpeen toe en kook circa 30 minuten.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175ºC. Klop de boter met de overige suiker luchtig.
  • 3 Voeg al kloppend een voor een de eieren toe. Voeg de limoenrasp, bloem, bakpoeder en kokos toe en klop kort tot een glad beslag.
  • 4 Neem de wortels uit de siroop en leg ze met de gesneden kant op de bodem van de vorm. Giet het beslag erover en strijk glad met een spatel.
  • 5 Bak de cake in de oven in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake iets afkoelen, keer om en bestrooi met kokos.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 7 gram