4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
recepten Wortelcarpaccio met sinaasappel

Wortelcarpaccio met sinaasappel

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

1 bolletje stemgember

dit product is niet beschikbaar

2 handsinaasappels

dit product is niet beschikbaar

4 middelgrote winterpenen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster het amandelschaafsel in een droge, hete koekenpan en houd apart. Breng een pan met water en een schepje zout aan de kook.
  • 2 Schil met een kaasschaaf of dunschiller lange plakken van de wortel en blancheer ze 30 seconden in het kokende water. Schep uit de pan en leg meteen 1 minuut in een kom met koud water. Laat goed uitlekken.
  • 3 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Snijd de dikke schil van de sinaasappels af tot aan het vruchtvlees. Snijd de sinaasappels vervolgens in heel dunne plakken.
  • 5 Schik de wortel en sinaasappel op 4 borden en bedruppel met de dressing. Bestrooi met het amandelschaafsel.

wijnadvies

Schenk bij dit gerecht Vega Libre Rosado,


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 2 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks