eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Wortelchutney

Wortelchutney

ingrediënten


20 min
2 eetlepels verse dille

dit product is niet beschikbaar

100 gram rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter appelazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderzaad
theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

350 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Verhit de olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de wortel, specerijen, azijn en suiker toe en laat op een lage stand inkoken.
  • 2 Roer regelmatig door zodat alles gelijkmatig gaart. Neem de pan van de warmtebron en roer de dille erdoor.
  • 3 Schep het mengsel in een potje en laat afkoelen.

bereidingstip

Lekker bij kip en vis.. Kook de dille niet mee, dan verliest dit kruid zijn smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 695 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 127 gram
eiwit 5 gram