gemiddeld
25 min.
brunch, ontbijt
home recepten Wortelpannenkoekjes

Wortelpannenkoekjes

ingrediënten


25 min
schenkstroop
100 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

280 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

150 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

180 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng het bakmeel met de speculaaskruiden, suiker en een mespunt zout in een kom.
  • 2 Roer in een andere kom de wortel, melk en het ei tot een samenhangend mengsel.
  • 3 Giet het wortelmengsel bij de kom met droge ingrediënten en roer goed door. Schep de rozijnen erdoor.
  • 4 Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoge stand. Schep per pannenkoekje circa 1 opscheplepel beslag in de pan.
  • 5 Bak elk pannenkoekje tot er belletjes ontstaan in het midden en de randjes enigszins opgedroogd zijn. Keer de pannenkoekjes om en bak tot ze goudbruin zijn.
  • 6 Serveer met een schepje yoghurt en bedruppel met stroop. Lekker als ontbijt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté