4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Wortelrisotto met krokant spek

Wortelrisotto met krokant spek

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

700 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

4 winterpenen

dit product is niet beschikbaar

200 gram risottorijst

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui. Voeg de rijst toe en roer tot om alle korrels een laagje olie zit. Voeg de wortel toe en bak circa 2 minuten.
  • 2 Voeg 1/4 van de bouillon toe en blijf roeren tot het meeste vocht is opgenomen door de rijst. Blijf dit circa 20 minuten herhalen met steeds een scheutje bouillon tot de rijst beetgaar is.
  • 3 Bak intussen in een droge, hete koekenpan het ontbijtspek krokant. Breng de risotto op smaak met zout en peper en roer de helft van de kaas erdoor.
  • 4 Verdeel de risotto over 4 borden en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en de peterselie. Leg per bord 2 plakjes knapperig spek erop.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 13 gram