- 1 Verhit de olie en fruit hierin de sjalotjes.
- 2 Voeg de wortel toe en smoor afgedekt 3-4 minuten.
- 3 Roer de mierikswortel erdoor en giet de bouillon erbij.
- 4 Kook zachtjes 5-6 minuten.
- 5 Pureer met een staafmixer tot een lichtgebonden soep.
- 6 Pers de helft van de citroen uit en snijd de andere helft in 4 partjes.
- 7 Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.
- 8 Schep de soep in kommetjes en verdeel de kaas en bosui erover.
- 9 Garneer met een partje citroen aan de rand van de kom.
bereidingstip
Neem in dit recept komijne- of mosterdkaas in plaats van jonge kaas.. Je kunt deze soep ook heel goed gekoeld serveren.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.