4 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht
home recepten Wortelsoep met stafjes

Wortelsoep met stafjes

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

500 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

20 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

2 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd beide plakjes in tweeën.
  • 2 Rol elk stukje deeg in de vorm van een staf. Rol ze door de geraspte kaas en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
  • 3 Bak de stafjes in circa 10 minuten gaar en bruin. Laat ze afkoelen.
  • 4 Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui met de specerijen in circa 5 minuten zacht.
  • 5 Voeg de wortels toe en bak nog een paar minuten mee. Giet de bouillon erbij en laat de wortel in circa 10 minuten gaar koken.
  • 6 Pureer de soep en breng eventueel op smaak met zout en peper. Serveer de soep met een mooie spiraal van crème fraîche en een bladerdeegstaf.

bereidingstip

Ook lekker met brood.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 4 gram