6 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten XL-goulash met kaascroutons

XL-goulash met kaascroutons

ingrediënten


30 min
6 personen
3 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram kaas

dit product is niet beschikbaar

2 stokbroden

dit product is niet beschikbaar

3 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

1 rundvleesbouillonblokje
1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel milde paprikapoeder
50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram sukadelap

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenvaste braadpan

  • 1 Dep het vlees droog en snijd in blokjes. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Snijd de uien in ringen en de paprika’s in reepjes. Hak de knoflook fijn.
  • 2 Verhit de boter in de braadpan. Bak het vlees op een hoge stand in 2 porties lichtbruin en schep uit de pan.
  • 3 Bak in het achtergebleven bakvet de ui, knoflook en paprika 4 min. Schep het vlees erdoor. Bestrooi met het paprikapoeder en de bloem en bak 2 min. Schep af en toe om. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min.
  • 4 Voeg 1 liter water, het bouillonblokje en de laurier toe en breng tegen de kook. Zet de warmtebron op een lage stand en stoof de goulash in 2 uur afgedekt gaar.
  • 5 Verwarm de ovengrill voor. Breng de goulash op smaak met zout en peper. Snijd de stokbroden in sneetjes en bestrooi deze met kaas. Leg een deel op de goulash en leg de rest van het brood naast de pan op het ovenrooster. Zet de pan en het rooster onder de ovengrill en laat de kaas in 4-5 min. smelten. Hak de peterselie fijn en strooi het over de goulash.

bereidingstip

Serveer met een schaaltje zure room.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 548 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 23 gram