4 personen
uitdagend
60 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
home recepten Yachae mandu

Yachae mandu

ingrediënten


60 min
4 personen
1 theelepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gember

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram shiitakes
350 gram Chinese kool

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

schone theedoek

stoommandje

  • 1 Maal de kool, shiitakes en bosui in de keukenmachine in een paar seconden fijn, maar niet tot pulp. Meng met de sojasaus, gember, sesamolie en een snuf zout.
  • 2 Bestuif het werkvlak met bloem en rol hierop het deeg tot een dikke rol. Snijd de rol in circa 20 gelijke stukjes. Leg een schone doek erover terwijl je de stukjes steeds uitrolt tot een rond dun lapje van 2 mm dik. Dek ook de stapel uitgerolde lapjes af met een doek om uitdrogen te voorkomen.
  • 3 Houd een lapje in de palm van je hand en leg 1 eetlepel van de groentevulling in het midden. Vouw de randen naar elkaar toe in de vorm van een halvemaan en knijp de randjes goed op elkaar. Duw de rand een beetje in elkaar zodat er kleine plooitjes ontstaan.
  • 4 Kook deze dumplings circa 2 minuten in bouillon, stoom ze in een stoommandje boven een laagje bouillon (leg ze dan op wat bakpapier of op een koolblad) of bak in een koekenpan in een beetje olie om en om. Lekker met een pittige dipsaus.

wijnadvies

Yachae mandu is de Koreaanse versie van vegetarische dumplings. Die serveer je aan het begin van een diner of bij de borrel. Juist daarom wil je hier ook een verfrissende aperitief-wijn bij schenken, zoals de Indomita Sauvignon Blanc uit de Chileense Central Valley. Bloemig en aromatisch met groene appel, citroen en een hint van tropisch fruit.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 215 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté