8 personen
gemiddeld
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Yoghurt-bessencake

Yoghurt-bessencake

ingrediënten


15 min
8 personen
150 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

225 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

140 gram Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Smelt de boter. Meng de gesmolten boter in een kom met de suiker, vanillesuiker, eieren en yoghurt. Voeg de bloem toe en mix tot een glad beslag. Schep de bessen erdoor en giet het beslag in de cakevorm.
  • 2 Bak de cake circa 1 uur in de oven, tot hij gaar is. Steek eventueel een satéprikker in de cake om dit te testen. Als de prikker er droog uit komt dan is de cake gaar. Laat de cake 15 minuten afkoelen in de vorm. Neem vervolgens uit de vorm en laat volledig afkoelen.

bereidingstip

Serveer bessenyoghurt bij dit recept. Pureer 75 gram blauwe bessen en schep door 100 gram yoghurt. Breng op smaak met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 385 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté