4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Yoghurt-semifreddo met aardbeien, bessensaus en pistachenootjes

Yoghurt-semifreddo met aardbeien, bessensaus en pistachenootjes

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels rode bessensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bessenlikeur

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels crème de cassis
2 eetlepels blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

250 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

200 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

200 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram ongezouten pistachenoten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Neem het dessert circa 10 minuten voor het serveren uit de diepvries. Pureer de bessen met de likeur tot een dikke saus en verwarm tot lauwwarm.
  • 2 Schep deze saus op de yoghurt-semifreddo en bestrooi met wat bessen en de rest van de pistachenootjes.

bereidingstip

Bekleed timbaaltjes of kommetjes met vershoudfolie en laat wat folie over de rand hangen. Schep het yoghurtmengsel erin, dek af en laat bevriezen. Stort de semifreddo uit de vormpjes op bordjes en verdeel de saus eromheen.

wijnadvies

Bij dit recept smaakt een Moscato d’Asti erg lekker of kies voor Cuvée 56 Frizzante Rosé.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 525 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 10 gram