10 personen
eenvoudig
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Yoghurt-walnotencake

Yoghurt-walnotencake

ingrediënten


20 min
10 personen
110 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter halfvolle yoghurt

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie extra vierge
1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

mixer

cakevorm

satéprikker

  • 1 Vet de cakevorm in en verwarm de oven voor op 160ºC. Klop in de keukenmachine of met de mixer de eieren luchtig met de suiker en vanillesuiker.
  • 2 Voeg langzaam en al kloppend de olijfolie en daarna de yoghurt toe. Voeg de bloem en het bakpoeder toe en klop tot een glad beslag. Schep de walnoten erdoor.
  • 3 Giet het beslag in de cakevorm en bak in de oven in 65-75 min. lichtbruin en gaar. Steek een satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog uitkomt is de cake gaar. Plakt er nog een beetje beslag aan, zet de cake dan 5 min. terug in de oven en controleer opnieuw.
  • 4 Laat de cake uit de oven 10 min. in de vorm afkoelen. Verwijder dan voorzichtig de vorm en laat de cake op een rooster verder afkoelen.

bereidingstip

Vervang de walnoten ook eens door rozijnen of (diepvries)kersen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 337 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 7 gram