4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht

Yoghurtdip

ingrediënten


15 min
4 personen
1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 zoetzure augurken

dit product is niet beschikbaar

winterwortel

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 liter yoghurt

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Maak een schone theedoek nat en knijp hem goed uit. Leg de doek in een fijne zeef en zet de zeef in een kom.
  • 2 Giet de yoghurt in de doek en dek af met een bordje. Laat de yoghurt een nachtje uitlekken.
  • 3 Rasp de komkommer en strooi er wat zout op. Laat de komkommer even staan terwijl je de rest van de ingrediënten voorbereidt.
  • 4 Rasp de wortel fijn en knijp het meeste vocht eruit.
  • 5 Schep de dikke yoghurt uit de doek over in een mengkom. Knijp de geraspte komkommer goed uit en schep deze samen met de wortel en alle andere ingrediënten door de yoghurt.
  • 6 Voeg eventueel een geperst teentje knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper en laat op smaak komen in de koelkast of serveer direct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté