4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht
home recepten Yoghurthangop met rabarber en amandelcrunch

Yoghurthangop met rabarber en amandelcrunch

ingrediënten


30 min
4 personen
eiwit

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

700 gram rabarber
1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

1 liter volle yoghurt

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Leg een schone theedoek in een vergiet en zet deze in een kom zodat de vergiet de bodem niet raakt. amandelcrunch.
  • 2 Schenk de yoghurt erin en dek af met een overhangende doek of bord. Laat de yoghurt ongeveer 4 uur uitlekken in de koelkast.
  • 3 Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap met het mes de zaadjes eruit.
  • 4 Roer de rabarber met de vanillezaadjes, het sinaasappelsap en de suiker goed door in een pan en breng aan de kook.
  • 5 Laat op lage stand in circa 15 minuten uit elkaar vallen en laat de rabarber afkoelen tot lauw.
  • 6 Verwarm de oven voor op 140°C. Vermeng de amandelen met de suiker en eiwit goed en spreid uit op een bakplaat met bakpapier.
  • 7 Bak in circa 20 minuten in de oven goudbruin en krokant. Laat iets afkoelen.
  • 8 Schep de hangop uit de doek over in schaaltjes. Schep er een lepel rabarber bij en garneer met de amandelcrunch.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 315 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 14 gram