eenvoudig
10 min.
tussendoortje
home recepten Yoghurtmuffins met bessen en havermout

Yoghurtmuffins met bessen en havermout

ingrediënten


10 min
50 gram havermout

dit product is niet beschikbaar

200 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm met 12 holtes

12 papieren cupcakevormpjes

taartrooster

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop in een kom met een vork of garde de eieren los met de suiker, vanillesuiker en een mespunt zout. Roer de yoghurt en olie erdoor.
  • 2 Spatel het bakmeel erdoor. Schep de bessen en de havermout door het beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bestrooi met wat extra havermout ter decoratie.
  • 3 Bak de muffins in de oven in 25 min. lichtbruin en gaar. Laat ze 5 min. afkoelen, neem ze uit de muffinvorm en laat ze op een rooster verder afkoelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 236 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 5 gram