4 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Yorkshire pudding met cheddar en bieslook

Yorkshire pudding met cheddar en bieslook

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

100 gram cheddarkaas

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Giet een laagje zonnebloemolie in elke holte van de muffinvorm. Zet de bakvorm circa 15 minuten in de oven, tot de olie heel erg heet is.
  • 2 Meng intussen de melk, bloem en eieren met een garde tot een glad beslag. Roer de cheddar en bieslook erdoor. Giet het beslag in een maatbeker.
  • 3 Neem de muffinvorm heel voorzichtig uit de oven en giet elk vormpje tot driekwart vol met het beslag. Zet de muffinvorm weer 20-25 minuten in de oven tot de yorkshire puddings goudbruin zijn.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 20 gram