8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Zachte wener tulband

Zachte wener tulband

ingrediënten


20 min
8 personen
20 gram maizena

dit product is niet beschikbaar

140 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

10 gram boter

dit product is niet beschikbaar

110 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

160 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

6 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

tulbandvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 165°C. Klop de eieren met de suiker, de citroenrasp en een mespuntje zout stevig tot het mengsel de dikte van yoghurt heeft.
  • 2 Smelt de boter. Zeef de bloem en maizena en spatel door het eimengsel.
  • 3 Voeg direct daarna de gesmolten boter toe. Schep het beslag in de vorm en bak in het midden van de oven in 25-30 minuten gaar.
  • 4 Keer de tulband direct uit de oven om op een theedoek. Snijd de cake in plakken en besmeer met roomboter.

bereidingstip

Bestrooi voor een feestelijk effect de tulband en het bord met poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 15 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté