4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalm en croûte met geitenkaas en tomaat

Zalm en croûte met geitenkaas en tomaat

ingrediënten


30 min
4 personen
200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

400 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel dille

dit product is niet beschikbaar

6 zongedroogde tomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

600 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

vershoudfolie

keukenpapier

deegroller

bakplaat met bakpapier

uitsteekvormpje

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Dep de zalm droog. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne, vierkante lap. Leg de zalm in het midden op het deeg. Bestrijk de bovenkant van de vis met de mosterd en verdeel de tomaten, dille en geitenkaas erover.
  • 2 Bestrijk het deeg om de zalm heen met ei. Vouw het deeg als een pakketje om de vis en druk de randen aan. Leg het pakket met de naad naar beneden op de bakplaat.
  • 3 Rol het overige deeg uit en steek eventueel sterren eruit. Bestrijk deze sterren en de bovenkant van het deeg met ei en plak de sterren erop. Bak de verpakte zalm in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen voor het aansnijden. Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Gebruik een lap croissantdeeg of koelvers bladerdeeg in plaats van zelfgemaakt deeg.. Vervang de mosterd in dit recept door kruidenboter.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1220 kcal
vet 70 gram
verzadigd vet 37 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 58 gram