4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalm en garnalen met wittewijnsaus

Zalm en garnalen met wittewijnsaus

ingrediënten


20 min
4 personen
1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

visbouillontablet
200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

4 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

12 grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Spoel de zalm en garnalen onder koud water en dep droog met keukenpapier.
  • 2 Bestrooi de zalm rondom met zout en peper. Leg de zalmfilets in de ovenschaal en bak in de oven in 15-20 minuten medium gaar.
  • 3 Verwarm intussen de garnalen in de wijnsaus en laat minimaal 1 minuut koken.
  • 4 Serveer de zalm met de saus en garneer met een takje dille. Bestrooi met de citroenrasp en versgemalen peper.

bereidingstip

Lekker met aardappel-courgetterondjes, (<a href="https://www.boodschappen.nl/recept/aardappel-courgetterondjes-met-salie/">klik hier voor het recept</a>).

wijnadvies

Zalm, boter en room. Dat vraagt om een witte wijn met een vetje: Bourgogne Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate