- 1 Snijd de zalmfilet in 4 stukken. Meng het citroensap met 6 eetlepels olie, de azijn, suiker, het vanillemerg, zout en peper tot een marinade. Verdeel deze marinade over de zalm en laat circa 15 minuten intrekken.
- 2 Kook intussen de tagliatelle en voeg de laatste 3 minuten van de kooktijd de courgettelinten toe.
- 3 Dep de vis een beetje droog. Verhit de overige olie in een pan en bak hierin de zalm circa 2 minuten per kant.
- 4 Neem de zalm uit de pan en voeg de marinade toe. Verwarm en laat de saus licht karamelliseren.
- 5 Giet de pasta met courgette af. Serveer de courgettepasta met de zalm erbovenop en sprenkel de marinade erover. Garneer met de basilicum.
wijnadvies
Drink bij de zalm een Italiaanse witte waar een klein zoetje en wat kruidigheid in zit, zoals Carlomagno Grillo-Chardonnay. Maar Stoney Creek Chardonnay- Semillon is hierbij ook aan te bevelen.