4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalm met balsamico en vanille op courgettepasta

Zalm met balsamico en vanille op courgettepasta

ingrediënten


30 min
4 personen
handje verse basilicum
2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

250 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

750 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de zalmfilet in 4 stukken. Meng het citroensap met 6 eetlepels olie, de azijn, suiker, het vanillemerg, zout en peper tot een marinade. Verdeel deze marinade over de zalm en laat circa 15 minuten intrekken.
  • 2 Kook intussen de tagliatelle en voeg de laatste 3 minuten van de kooktijd de courgettelinten toe.
  • 3 Dep de vis een beetje droog. Verhit de overige olie in een pan en bak hierin de zalm circa 2 minuten per kant.
  • 4 Neem de zalm uit de pan en voeg de marinade toe. Verwarm en laat de saus licht karamelliseren.
  • 5 Giet de pasta met courgette af. Serveer de courgettepasta met de zalm erbovenop en sprenkel de marinade erover. Garneer met de basilicum.

wijnadvies

Drink bij de zalm een Italiaanse witte waar een klein zoetje en wat kruidigheid in zit, zoals Carlomagno Grillo-Chardonnay. Maar Stoney Creek Chardonnay- Semillon is hierbij ook aan te bevelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 855 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 48 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté