4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalm met bloemkoolcouscous en gepofte knoflook

Zalm met bloemkoolcouscous en gepofte knoflook

ingrediënten


20 min
4 personen
4 bladeren romainesla
4 bladeren radicchio
4 zalmmoten

dit product is niet beschikbaar

1 bos tijm

dit product is niet beschikbaar

1 bos oregano

dit product is niet beschikbaar

1 bos peterselie
1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

400 gram bloemkolen

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

bol knoflook

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Schep de bloemkoolkorrels in een schaal en breng op smaak met zout en peper, citroenrasp en -sap, gember en 2 eetlepels olijfolie. Schep als laatste de sjalot en verse kruiden erdoorheen.
  • 2 Verwarm een koekenpan en bestrijk de bodem licht met olie. Leg de stukken zalm met de huid naar beneden in de pan en bak op middelhoge stand in circa 3 minuten bijna gaar.
  • 3 Bak de zalm in de laatste minuut nog heel even aan de andere kant. Leg de zalm met de huid naar boven op borden en druppel er wat knoflookolie over.
  • 4 Bestrooi met de oregano of tijm.
  • 5 Serveer de bloemkoolcouscous in losse ‘kommetjes’ van de slabladeren.

bereidingstip

Het restant van de knoflookolie kun je in een afgesloten pot een paar dagen bewaren en gebruiken als smaakmaker in bijvoorbeeld sauzen en soepen.

wijnadvies

Chardonnay van Bourgogne, Koopmanskloof of Hacienda.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 405 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 27 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté