4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalm met creamy mashed potatoes en paprika-tomatenpesto

Zalm met creamy mashed potatoes en paprika-tomatenpesto

ingrediënten


30 min
4 personen
125 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

8 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel dille

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

40 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappel

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram groene asperges

benodigdheden

lange spies

satéprikker

barbecue

grillpan

  • 1 Kook de aardappels voor de ‘mashed potatoes’ in 15-18 minuten gaar in water met zout. Rooster voor de pesto de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan lichtbruin. Pureer ze (houd 1 eetlepel apart) met de andere ingrediënten van de pesto, behalve de olijfolie, in een keukenmachine of blender. Giet de olijfolie in een straaltje erbij en mix tot een pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Snijd 1 cm van de onderkant van de asperges. Meng een scheut olijfolie met de knoflook, zout en peper en doe dit mengsel op een bord. Rol de asperges erdoor en rijg ze per stuk aan een prikker (leg houten prikkers in water om verbranden te voorkomen).
  • 3 Giet de gare aardappels af en stamp ze fijn. Klop met een garde de boter, melk, roomkaas, knoflook, de helft van de bieslook, zout en peper erdoor tot een zachte, luchtige puree. Houd deze warm.
  • 4 Dep de zalmfilets droog. Bestrooi ze met de viskruiden, peper en een beetje zout. Sprenkel olijfolie erover. Rooster de asperges en de zalm 2-3 minuten per kant.
  • 5 Schep de mashed potatoes op een bord en leg de zalm, besprenkeld met citroensap, erop. Leg daarop de aspergesticks. Bestrooi met de rest van de bieslook en pijnboompitten. Serveer met de citroenpartjes en de paprika-tomatenpesto erbij.

bereidingstip

Neem in plaats van pijnboompitten zonnebloempitten of blanke amandelen in de pesto.. Vervang de dille in de pesto door platte peterselie of basilicum.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1095 kcal
vet 72 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 45 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté