4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalm met kruidige ovengroenten

Zalm met kruidige ovengroenten

ingrediënten


30 min
4 personen
bosje salie
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram krieltjes met schil

dit product is niet beschikbaar

400 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar

400 gram wortels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Snijd de wortels en pompoen in gelijke blokjes. Leg met de krieltjes en tomaatjes op een bakplaat en besprenkel met de olie.
  • 3 Meng alle specerijen met een snuf grof zout door elkaar en bestrooi de groenten ermee. Schep goed om en rooster circa 25 minuten in het midden van de oven. Schep tussendoor om.
  • 4 Dep intussen de zalmfilets droog met keukenpapier en bestrooi rondom met zout en peper.
  • 5 Verhit 10 minuten voor het einde van de oventijd de boter in een koekenpan tot deze bruist en voeg de salie toe. Bak de salie 1 minuut en neem de blaadjes uit de pan.
  • 6 Bak de zalm in dit bakvet om en om circa 8 minuten. Serveer de zalm met de ovengroenten en bestrooi met de salie.

bereidingstip

Vervang de salie in dit recept eventueel door basilicum. Bak deze niet, maar leg erop als garnering.. Vervang de specerijen voor de ovengroenten door 1 eetlepel kerriepoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 3 gram