4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Zalm met olijven en sinaasappel

Zalm met olijven en sinaasappel

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 glas droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kappertjes
1 eetlepel groene olijf

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 takjes peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 snee witbrood

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Snijd het brood in blokjes en maal met de olijfolie, peterselie en knoflook in een keukenmachine fijn.
  • 2 Voeg de olijven, kappertjes en sinaasappelrasp toe en maal tot een grove pasta.
  • 3 Leg de zalm in de ovenschaal en bedek de filets met de kruidenpasta.
  • 4 Giet het sinaasappelsap en de wijn rond de zalm.
  • 5 Bak de zalm in het midden van de oven in circa 15 minuten gaar.
  • 6 Schep de zalm op warme borden en meng de boter met de jus in de schaal.
  • 7 Giet deze saus over de vis.

bereidingstip

Lekker met aardappelschijfjes en groenten naar keuze.

wijnadvies

Bij dit mediterrane gerecht schenken we tropisch wit uit Spanje: Espadaña Rueda Verdejo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 5 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté