4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalm met paddenstoelen-roomsaus

Zalm met paddenstoelen-roomsaus

ingrediënten


20 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse dille

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 glas droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

4 zalmmoten

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar

400 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd grotere paddenstoelen in plakjes. Verwijder de steeltjes bij de shii-take.
  • 2 Leg de zalmmoten in de schaal en bestrooi ze met zout en peper. Leg op elke moot een klein klontje boter. Dek de schaal af met aluminiumfolie.
  • 3 Doe de schaal met zalmmoten in de oven en laat de vis in circa 20 minuten nét gaar worden.
  • 4 Verhit intussen de overgebleven boter in een koekenpan en bak de paddenstoelen snel knapperig en lichtbruin. Bestrooi de paddenstoelen met zout en peper.
  • 5 Giet de wijn en de slagroom bij de paddenstoelen. Verwarm door en door. Roer een klein beetje water door de maizena. Bind de dunne saus door de maizena er door te roeren.
  • 6 Verdeel de paddenstoelen over de borden. Schep de zalmmoten en de saus er bovenop. Schep ook wat saus om de zalm heen en strooi daar fijngehakte dille op. Garneer het gerecht met een plakje citroen.
  • 7 Geef bij dit gerecht pasta of rijst.

wijnadvies

Verwen uzelf met een voortreffelijke Duitse Classic Riesling of een Elzasser Riesling.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 29 gram