4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalm met pesto en gepofte tomaatjes

Zalm met pesto en gepofte tomaatjes

ingrediënten


20 min
4 personen
75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

350 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijven

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

90 gram Pesto alla Genovese

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Leg de zalmfilets naast elkaar in een lage ovenschaal en besprenkel met citroensap. Bestrijk de zalm met de pesto.
  • 2 Leg de tomaatjes en de olijven om de vis heen, besprenkel met olijfolie en zet de schaal 10-12 minuten in de oven.
  • 3 Kook intussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente. Giet de pasta af en laat uitlekken.
  • 4 Besprenkel de pasta met de olijfolie en bestrooi met de kaas. Serveer met de zalm.

bereidingstip

Neem voor dit recept kipfilets of plakken varkenshaas in plaats van zalm en zet deze 15-17 minuten in de oven.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 39 gram