4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Zalm met saffraansaus

Zalm met saffraansaus

ingrediënten


25 min
4 personen
75 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 envelopje saffraan

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Dep de zalm droog en besprenkel met het citroensap. Verhit 1 eetlepel boter in een (steel)pan en fruit hierin de sjalot. Verkruimel de saffraan en meng met 1 eetlepel heet water. Giet de wijn bij de sjalotjes en laat 1 minuut inkoken. Roer het saffraanmengsel, de kookroom, zout en peper erdoor en laat 12 minuten zachtjes koken.
  • 2 Verhit 2 eetlepels boter en bak hierin de zalm 2 minuten per kant. Klop de rest van de boter met een garde door de saffraansaus totdat deze saus glad en licht gebonden is.
  • 3 Serveer de zalm op een bedje spinazie en besprenkel met de saus.

bereidingstip

Serveer de zalm op een bedje van zeekraal in plaats van spinazie.

wijnadvies

Ontdek hoe een Park Villa Chardonnay smaakt bij de zalm met saffraansaus. Het romige karakter van de wijn combineert perfect bij het vetje van de zalm, boter en kookroom.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 27 gram