4 personen
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Zalm met sinaasappel en granaatappel

Zalm met sinaasappel en granaatappel

ingrediënten


25 min
4 personen
3 eetlepels granaatappelpitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tijm
2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

600 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

3 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd 2 sinaas­appels in dunne plakken. Leg de sinaasappel­ plakken op de bodem van de ovenschaal. Pers de overige sinaasappel uit.
  • 2 Dep de zalmfilet droog, leg op de sinaasappelplakken en bestrooi met de chilivlokken. Meng de olijfolie met de honing, tijm en het sinaasappelsap. Giet dit over de zalm en bestrooi met de amandelen. Zet circa 15 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Bestrooi de zalm voor het serveren met de granaatappelpitjes. Lekker met krieltjes en een salade van veldsla.

bereidingstip

Vervang de zalm in dit recept door kabeljauwfilet.

wijnadvies

Deze zalm combineert goed met een glas Sensas Chardonnay. Het volle rijke karakter van deze wijn past perfect bij gerechten met een romig mondgevoel, bijvoorbeeld bij een vette vis als zalm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 32 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté