4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalm-spinazie-ovenschotel

Zalm-spinazie-ovenschotel

ingrediënten


15 min
4 personen
200 gram cherrytomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

500 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

1 fles passata basilicum
2 blikken linzen

dit product is niet beschikbaar

220 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

600 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

10 gram tijm
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook, tijmblaadjes, zout en peper 5 min. Voeg de spinazie hand voor hand toe en laat slinken. Voeg de olijven, linzen en passata toe en verwarm tot alles heet is. Breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Dep intussen de zalm droog en bestrooi met zout en peper. Leg op elk stuk vis een takje tijm en een schijfje citroen.
  • 3 Schep de saus in de ovenschaal, leg de zalm erin en de tomaatjes eromheen. Bak 15 min. in het midden van de oven.

bereidingstip

Lekker met basilicum.. In plaats van linzen kun je ook 250 g gekookte volkoren fusilli toevoegen aan de schotel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 518 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 43 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate