4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalm-spinazielasagne met gegrilde courgette

Zalm-spinazielasagne met gegrilde courgette

ingrediënten


30 min
4 personen
blaadje oregano

dit product is niet beschikbaar

100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

125 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

500 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

3 courgettes

dit product is niet beschikbaar

eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

250 gram ricotta
2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

900 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grillpan

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Verhit een scheutje olijfolie in een wok en roerbak de spinazie in porties met de knoflook totdat de spinazie geslonken is.
  • 2 Schep de spinazie in een vergiet en druk het vocht er iets uit. Fruit de ui in de wok, voeg de spinazie eraan toe en zet de warmtebron uit.
  • 3 Schep de ricotta en Italiaanse kruiden erdoor. Schaaf de courgettes in lange dunne plakken.
  • 4 Verhit een grillpan. Bestrijk de courgetteplakken met olijfolie en rooster ze kort in de grillpan. Leg ze naast elkaar op een bord.
  • 5 Bestrooi de zalm met zout en peper. Verhit wat olie en bak de zalmfilets hierin circa 2 minuten per kant. Verdeel de vis in stukjes en meng door het spinaziemengsel.
  • 6 Leg een laagje courgetteplakken in de ovenschaal. Verdeel daarover een laagje spinaziesaus met daarop weer een laagje courgette.
  • 7 Bouw de lasagne zo op en eindig met een laag saus. Verdeel de tomaten en mozzarella erover.
  • 8 Bestrooi met de geraspte kaas en zet de lasagne circa 30 minuten in het midden van de oven. Bestrooi voor het serveren met oregano.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 710 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 54 gram