ovenschaal
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
ovenschaal
bereiden
bereidingstip
• Hoelang je rauwe zalm in de oven moet, is afhankelijk van de dikte. Een goede vuistregel hiervoor is dat je 10 minuten bakt per centimeter dikte van de zalm.<br/> • Hoe weet je dat je zalm gaar is? Kijk dan naar de zalm. Is die ondoorzichtig geworden? Dan zit je goed. Extra controle? Prik met je vork in het dikste deel. Als de zalm makkelijk uit elkaar valt, is-ie gaar.<br/> • Sneller garen? Doe dan een stuk aluminiumfolie over de ovenschaal. Afdekken is niet verplicht, maar je stoomt je zalm zo beter. Dan is-ie niet alleen eerder klaar, maar wordt-ie ook een stuk sappiger.<br/> • Hoelang moet zalm met aluminiumfolie in de oven? Hou dan 5-6 minuten aan per centimeter dikte. . <h4>Serveertips</h4> • Sprenkel wat citroensap op je zalm, of serveer hem met een citroenschijfje. <br/> • Behalve gestoofde prei, kun je zalm ook eten met venkel, bosui of courgette. Die hebben een milde smaak die vergelijkbaar is met de zalm. Iets meer bite? Kies dan voor spinazie of groene asperges. <br/> • Zalm is een goede toevoeging aan heel veel gerechten. Je kunt de vis goed combineren met allerlei soorten groenten. Kook bijvoorbeeld eens de <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/aspergesoep-met-zalm/">aspergesoep met zalm</a>, de <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/zalm-broccolitaart/">zalm-broccolitaart</a>, of de <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/tagliatelle-met-spinazie-en-zalm/">tagliatelle met spinazie en zalm</a>.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 653 kcal |
vet | 36 gram |
verzadigd vet | 11 gram |
koolhydraten | 38 gram |
eiwit | 29 gram |
WEB01-SPAR-PU