4 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht, klein gerecht/amuse
recepten Zalmbonbon met Hollandse garnalen

Zalmbonbon met Hollandse garnalen

ingrediënten


15 min
4 personen
dille

dit product is niet beschikbaar

2 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kappertjes
1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

250 gram Hollandse garnalen

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mayonaise

dit product is niet beschikbaar

150 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

400 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Bedek 4 kleine kommetjes met vershoudfolie en verdeel de zalm erover. Zorg dat de plakjes zalm overlappen zodat er geen gaten ontstaan. Laat de zalm iets over de rand hangen, zodat je de bonbons makkelijk kunt dichtvouwen.
  • 2 Meng de crème fraîche met de mayonaise, citroenrasp en 1 eetlepel citroensap. Hak 200 gram garnalen fijn. Schep de gehakte garnalen, sjalot, kappertjes en dille door de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verdeel de vulling over de zalm in de kommetjes en vouw de randen dicht naar binnen. Trek het folie strak zodat er een mooi pakketje ontstaat. Laat de zalmbonbons minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
  • 4 Leg de zalmbonbons omgekeerd op een bord. Garneer met de overige garnalen en wat dille.

bereidingstip

Varieer met de vulling in dit recept en gebruik ricotta, roomkaas of mascarpone.

wijnadvies

Een verkwikkende I Am Pinot Grigio gaat goed samen met vis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté