4 personen
eenvoudig
25 min.
voorgerecht
home recepten Zalmcarpaccio met oosterse dressing

Zalmcarpaccio met oosterse dressing

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Thaise vissaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Japanse sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

300 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verdeel de gerookte zalmfilet over 4 borden. Maal er peper over en besprenkel de vis met citroensap. Houd wat van het groen van de bosui apart voor de dressing.
  • 2 Verdeel de uiringetjes over de zalm. Meng de ingrediënten voor de dressing en voeg het uitjesloof toe.
  • 3 Sprenkel een beetje dressing over de zalm en geef de rest er apart bij.

bereidingstip

Geef er repen geroosterd pitabrood of naanbrood met knoflookolie (roerbakolie of arachideolie met een geperst teentje knoflook) bij.

wijnadvies

Een verrukkelijk voorgerecht, maar met het citroensap, de uitjes, de zoute vissaus en de zoetere sojasaus is het vrij moeilijk combineren. Kies voor een exotische Chenin Blanc, uit Zuid-Afrika


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 175 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté