4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
home recepten Zalmcarpaccio met rucola en krab

Zalmcarpaccio met rucola en krab

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse koriander

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

eetlepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

300 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

200 gram krabsticks

  • 1 Haal de krabvlokken een beetje uit elkaar of snijd de krabsticks iets kleiner.
  • 2 Leg de plakjes gerookte zalm naast elkaar op 4 borden. Rooster de sesamzaadjes in een hete droge koekenpan goudbruin in 1 minuut. Als de zaadjes opspatten zijn ze goed.
  • 3 Meng alle ingrediënten voor de dressing. Schep de bosuitjes door de krabvlokken.
  • 4 Leg een pluk rucola op de zalm. Verdeel daarover de krab met bosui als een soort nestje.
  • 5 Giet de dressing erover. Garneer met citroen en strooi de sesamzaadjes erover.

wijnadvies

Sauvignon blanc of een lichte chardonnay. Ook aangenaam met riesling of Oostenrijkse Grüner Veltliner. Heel verrassend met zo’n vrolijk schuimende Prosecco.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 290 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 22 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté