2 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
recepten Zalmcrostini met citroen-dillecrème

Zalmcrostini met citroen-dillecrème

ingrediënten


20 min
2 personen
1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse dille

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

1 klein stokbrood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het brood in schuine plakken.
  • 2 Bestrijk ze aan beide kanten met olijfolie. Leg het brood naast elkaar op de bakplaat en rooster het 8-10 minuten in de oven.
  • 3 Boen de citroen schoon, rasp 1 theelepel van de schil. Gebruik de rest van de citroen als garnering.
  • 4 Meng crème fraîche met citroenrasp en een deel van de dille.
  • 5 Bestrijk de broodplakken met de citroen-dillecrème. Verdeel de zalm erover, maal een beetje peper over de zalm en garneer met de kappertjes, de citroen en de dille.

wijnadvies

Vanwege het ‘zuurtje’ van de citroen ook graag wit met een beschaafd zuurtje: Sauvignon Blanc. Denk aan Danie de Wet, Indomita of Touraine.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1140 kcal
vet 85 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 34 gram
Nieuwe recalls | Saté Schnitzel 2 stuks