4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, klein gerecht, brunch, hoofdgerecht
recepten Zalmfilet met sinaasappel en venkel

Zalmfilet met sinaasappel en venkel

ingrediënten

750 gram zalmfilets

1 venkelknol

1 sinaasappel

3 eetlepels olijfolie

droge witte wijn

1 eetlepel platte peterselie

1 eetlepel dille


benodigdheden

4 ovenschaaltjes

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zalm in 4 porties en dep droog. Verwijder de stelen en het loof van de venkel. Houd het loof apart. Snijd de venkel en sinaasappel in plakken van ½ cm dik.
  • 2 Verdeel de venkel met de sinaasappel erop over de ovenschaaltjes. Besprenkel met de helft van de olijfolie. Leg de zalm erop en bestrooi met zout en peper. Besprenkel met de rest van de olijfolie.
  • 3 Rooster de vis circa 15 minu­ten in de oven. Besprenkel voor het serveren met witte wijn. Bestrooi met de peterselie en de dille en garneer met het venkelgroen. Lekker met ciabatta.

wijnadvies

Bij gerechten met een volle en vette smaak serveren we ook een wijn die een klein vetje in het mondgevoel geeft. Schenk bij deze zalmfilet Favoritos Chardonnay-Viognier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 425 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 38 gram
recall Sandwich gehakt, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier