gemiddeld
45 min.
tussendoortje, klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Zalmhapjes met kleverige mangochutney

Zalmhapjes met kleverige mangochutney

ingrediënten


45 min
limoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 grote mango

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

6 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd de vellen filodeeg in vieren en bestrijk ze met boter.
  • 2 Druk steeds voorzichtig 2 vellen filodeeg in de muffinbakjes. Maal de zalm met de bosui, limoenrasp, -sap en sojasaus fijn in de keukenmachine.
  • 3 Verdeel het zalmmengsel over de filobakjes en bak in de oven in circa 15 minuten krokant.
  • 4 Serveer de zalmhapjes met de kleverige mangochutney en garneer met flinterdunne plakjes limoen.

bereidingstip

De mangochutney blijft nog ongeveer een maand goed in een gesteriliseerde pot in de koelkast. Ook lekker bij kip, curry’s en een kaasplankje.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 135 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 6 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté