gemiddeld
35 min.
klein gerecht, brunch, bijgerecht
recepten Zalmkoekjes met boerenkool

Zalmkoekjes met boerenkool

ingredi├źnten


35 min
80 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 handje bieslook

dit product is niet beschikbaar

400 gram roze zalm

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

200 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

500 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

  • 1 Kook de aardappels en boerenkool in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en stamp tot een fijne puree.
  • 2 Rasp de schil van de citroen.
  • 3 Laat de puree een beetje afkoelen en meng het ei, de zalm, bieslook en citroenrasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel het mengsel in 12 balletjes. Druk de balletjes plat en bestuif ze rondom met de bloem.
  • 5 Leg de zalmkoekjes op een bord, dek af met vershoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.
  • 6 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de zalmkoekjes in 2 porties op een hoge stand in circa 6 minuten rondom goudbruin.
  • 7 Snijd de geraspte citroen in partjes en serveer bij de zalmkoekjes.
  • 8 Lekker met een groene salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 165 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 9 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst