- 1 Kook de aardappelblokjes in circa 10 minuten gaar in water met zout.
- 2 Kook de rijst.
- 3 Leg de zalm en sjalot in een koekenpan en voeg water toe totdat de stukken zalm net onder staan.
- 4 Breng aan de kook en pocheer de zalm circa 8 minuten net tegen de kook aan.
- 5 Giet de aardappels af en laat uitlekken.
- 6 Schep de zalm voorzichtig uit het kookvocht en laat afkoelen.
- 7 Klop het ei los met de helft van het citroensap, de helft van de citroenrasp en de peterselie.
- 8 Prak als alles is afgekoeld de aardappel en vis grof met een vork.
- 9 Hak de sjalot fijn.
- 10 Meng de aardappel, vis en sjalot met het eimengsel en breng op smaak met zout en peper.
- 11 Schep de bloem in een diep bord.
- 12 Vorm met je handen 4-6 koekjes (ca. 10 cm Ø) van het vismengsel en haal ze door de bloem.
- 13 Verhit de olie en bak hierin de viskoekjes voorzichtig op middelhoge stand in circa 4 minuten per kant bruin.
- 14 Smelt intussen de boter in een koekenpan en schep hierin de rijst om met de rest van de citroenrasp en citroensap naar smaak.
- 15 Serveer de viskoekjes met de rijst.
- 16 Lekker met doperwten-muntsalsa.