4 personen
gemiddeld
40 min.
voorgerecht
home recepten Zalmkoekjes met gebakken citroenrijst

Zalmkoekjes met gebakken citroenrijst

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

300 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

240 gram basmatirijst

dit product is niet beschikbaar

400 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelblokjes in circa 10 minuten gaar in water met zout.
  • 2 Kook de rijst.
  • 3 Leg de zalm en sjalot in een koekenpan en voeg water toe totdat de stukken zalm net onder staan.
  • 4 Breng aan de kook en pocheer de zalm circa 8 minuten net tegen de kook aan.
  • 5 Giet de aardappels af en laat uitlekken.
  • 6 Schep de zalm voorzichtig uit het kookvocht en laat afkoelen.
  • 7 Klop het ei los met de helft van het citroensap, de helft van de citroenrasp en de peterselie.
  • 8 Prak als alles is afgekoeld de aardappel en vis grof met een vork.
  • 9 Hak de sjalot fijn.
  • 10 Meng de aardappel, vis en sjalot met het eimengsel en breng op smaak met zout en peper.
  • 11 Schep de bloem in een diep bord.
  • 12 Vorm met je handen 4-6 koekjes (ca. 10 cm Ø) van het vismengsel en haal ze door de bloem.
  • 13 Verhit de olie en bak hierin de viskoekjes voorzichtig op middelhoge stand in circa 4 minuten per kant bruin.
  • 14 Smelt intussen de boter in een koekenpan en schep hierin de rijst om met de rest van de citroenrasp en citroensap naar smaak.
  • 15 Serveer de viskoekjes met de rijst.
  • 16 Lekker met doperwten-muntsalsa.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 86 gram
eiwit 26 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté