4 personen
gemiddeld
40 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Zalmkoekjes met zoetzure komkommerdip

Zalmkoekjes met zoetzure komkommerdip

ingrediënten


40 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

1 bosje bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui circa 3 minuten. Voeg de komkommer, azijn en suiker toe en warm een halve minuut door tot de suiker is opgelost.
  • 2 Schep in een kommetje en laat 30 minuten afkoelen in de koelkast. Kook intussen de aardappels in circa 20 minuten gaar en stamp tot een puree.
  • 3 Verwarm de oven voor op 180ºC. Schep de aardappelpuree in een keukenmachine en voeg de zalm, crème fraîche, peterselie, bieslook, bloem en het ei toe.
  • 4 Maal tot een geheel en breng op smaak met zout en peper. Maak met vochtige handen 16 koekjes van het mengsel en leg de zalmkoekjes op de bakplaat.
  • 5 Besprenkel met de rest van de olijfolie en bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Keer halverwege.
  • 6 Serveer de zalmkoekjes met de zoetzure komkommerdip. Lekker met een groene salade.

wijnadvies

De zoetzure komkommerdip bij de zalmkoekjes vraagt om een frisse wijn, zoals de Poppy Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 31 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels