4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalmpakketje met geroosterde tomaten

Zalmpakketje met geroosterde tomaten

ingrediënten


35 min
4 personen
300 gram tagliatelle

dit product is niet beschikbaar

500 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

500 gram diepvrieszalmfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Dep de vis droog, sprenkel er citroensap over en bestrooi met paprikapoeder, zout en peper.
  • 2 Spreid 4 filodeegvellen uit en bestrijk deze met olijfolie. Leg de andere deegvellen erop.
  • 3 Verdeel de paprika over het midden van het deeg en leg de zalmfilet erop.
  • 4 Leg de bosui, de citroenplakken en de tijm op de vis. Vouw het deeg rond de vis omhoog en vouw dicht tot pakketjes.
  • 5 Leg deze op de bakplaat en bestrijk ze met olijfolie.
  • 6 Leg de tomaten, ingekruist, bestrooid met zout en peper, en besprenkeld met olijfolie ernaast en zet vis en tomaten 20-25 minuten in de oven tot de vispakketjes goudbruin zijn.
  • 7 Kook intussen de tagliatelle. Serveer de vis met de tomaat en tagliatelle.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1125 kcal
vet 66 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 90 gram
eiwit 40 gram