gemiddeld
20 min.
klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje, bijgerecht
recepten Zalmpakketjes

Zalmpakketjes

ingrediënten


20 min
4 takjes dille

dit product is niet beschikbaar

250 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

boter

dit product is niet beschikbaar

10 vellen filodeeg

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kook de eieren hard. Laat ze afkoelen en pel ze.
  • 2 Laat de vellen filodeeg ontdooien. Leg er 4 naast elkaar en bestrijk ze met gesmolten boter. Leg hierop weer een vel deeg en bestrijk deze ook met boter. Snijd de laatste 2 vellen doormidden en verdeel deze over de 4 porties.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de zalmfilet in 4 gelijke stukken en dep ze goed droog. Bestrooi met zout en peper.
  • 4 Leg de stukken zalm in het midden van de vellen. Leg op elk stuk vis een takje dille en leg hierop 1/2 ei met de bolle kant omhoog. Vouw het deeg om de vis heen en leg de pakketjes op de bakplaat. Bestrijk ze met boter en bestrooi met wat zout.
  • 5 Bak de zalmpakketjes in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté