2 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalmpakketjes met spinazie en sperzieboontjes

Zalmpakketjes met spinazie en sperzieboontjes

ingrediënten


25 min
2 personen
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

200 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

2 zalmmoten

dit product is niet beschikbaar

250 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

citroensap

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

wok

bakpapier

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 175ºC. Rol 2 plakjes bladerdeeg wat uit, zodat ze aan de randen 1 cm. groter zijn. Roer de bosui door de crème fraîche. Doe er een klein beetje citroensap bij.
  • 2 Verhit in een wok de olijfolie en bak hierin de spinazie totdat deze flink geslonken is.
  • 3 Knip twee ruime stukken bakpapier. Leg op elk stuk een plakje bladerdeeg en prik er gaatjes in met een vork. Bestrijk het bladerdeeg met een flinke laag van het crème-fraîchemengsel, maar laat de randen vrij.
  • 4 Wrijf de zalm in met wat versgemalen peper, (zee)zout en citroensap en leg deze op het bladerdeeg. Bedek de zalm bovenop en rondom met wat van de gebakken en goed uitgelekte spinazie.
  • 5 Maak de randjes van het bladerdeeg wat vochtig met water. Pak het grotere plakjes bladerdeeg en leg deze over de zalm, zodat ze een dekseltje vormen over het pakketje. Druk de randjes met een vork aan.
  • 6 Pak de pakketjes aan het bakpapier op en leg ze in een ondiepe ovenschaal. Plaats in de oven en bak ze 15 tot 20 minuten. Wanneer de pakketjes een mooie bruine kleur hebben zijn ze klaar.
  • 7 Kook, terwijl de pakketjes in de oven staan, de boontjes beetgaar. Giet ze af en laat even afkoelen.
  • 8 Vorm van de gekookte sperzieboontjes bundeltjes, wikkel deze in plakjes ontbijtspek en bak deze op een laag vuur in een pan met weinig boter enkele minuten.
  • 9 Lekker met notenrijst of aardappelgratin.

bereidingstip

Je kunt dit gerecht ook maken met diepvrieszalm. Zorg er dan voor dat deze ontdooid is voordat je begint met koken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1235 kcal
vet 92 gram
verzadigd vet 43 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 57 gram