4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalmquiche met karameluien

Zalmquiche met karameluien

ingrediënten


50 min
4 personen
100 gram jongbelegen kaas

dit product is niet beschikbaar

courgette

dit product is niet beschikbaar

300 gram zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

8 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

8 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons ovenschaaltjes

4 quichevormen

  • 1 Laat de vellen deeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Verwarm de boter en laat de sjalotten op middelhoge stand in circa 5 minuten lichtbruin bakken. V
  • 3 oeg de tijm en suiker toe en laat de uien op lage stand nog 5 minuten goudbruin karameliseren.
  • 4 Vet ondertussen de vormpjes in met boter en bestuif met bloem.
  • 5 Verdeel het deeg over de bodem en druk de randen goed aan. Klop de eieren los met de slagroom, zout en peper.
  • 6 Verdeel de zalm en courgette om en om over de deegvormpjes en bestrooi met zout en peper.
  • 7 Giet het eimengsel erover en schud even met de vorm om alles goed te verdelen.
  • 8 Schep de sjalotten erop en bestrooi met de kaas. Bak de quiches in 15 tot 20 minuten gaar.

bereidingstip

Lekker met een rucolasalade.

wijnadvies

Vanwege de wat zoetige uien een wat vollere witte. Denk aan de Landenwijn Australië. Chardonnay-fans kiezen voor Sunny Mountain of Yellow Tail. Die van Danie de Wet en Viña Maipo zijn iets frisser.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 860 kcal
vet 63 gram
verzadigd vet 32 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 34 gram