6 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalmquiche met venkel en tuinkruiden

Zalmquiche met venkel en tuinkruiden

ingrediënten


40 min
6 personen
1 eetlepel verse bieslook

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse dille

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

400 gram rode zalm

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol
1 ei

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

225 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

150 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

lage taartvorm

  • 1 Kook de aardappels met zout in 15 minuten gaar. Giet ze af, doe ze weer in de pan en pureer ze tot een glad mengsel. Laat de puree afkoelen.
  • 2 Doe de bloem en kerriepoeder in een kom. Wrijf de boter erdoor tot een kruimelig mengsel ontstaat. Kneed met een vochtige hand de aardappelpuree en het ei erdoor tot een deegbal. Voeg zo nodig tijdens het kneden 2 theelepels koud water toe.
  • 3 Vet de quichevorm in. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een cirkel van 30 cm en leg deze in de bakvorm. Snijd de deegranden bij en zet de vorm met deeg 1 uur afgedekt in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de deegbodem hier en daar in met een vork. Verdeel de venkel, zalm en gerookte zalm over de deegbodem. Strooi er 1 eetlepel dille over.
  • 5 Klop de eieren los met kookroom, bieslook en peper. Giet dit mengsel over de vulling.
  • 6 Bak de quiche goudbruin en gaar in 40-45 minuten. Bestrooi deze voor het serveren met de rest van de dille.
  • 7 Lekker met een tomaten-komkommersalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 35 gram