2 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Zalmroerbak met broccoli en paprika

Zalmroerbak met broccoli en paprika

ingrediënten


25 min
2 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

250 gram diepvrieszalmfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels roerbakolie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

250 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Kook de broccoli 4 minuten (of 2 minuten in de magnetron, afgedekt op 800 Watt), giet af en spoel er koud water over. Rasp 1 theelepel van de citroenschil en pers de vrucht uit.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olie en roerbak hierin de vis­repen met citroenrasp 2-3 minuten op een hoge stand. Bestrooi de zalm met zout en peper, schep de vis uit de pan en houd hem warm onder aluminiumfolie.
  • 3 Verhit de rest van de olie en roerbak hierin de gember, knoflook, ui en paprika 3-4 minuten.
  • 4 Schep de broccoliroosjes erdoor en bak nog 2 minuten.
  • 5 Voeg de vis, het citroensap en de sojasaus toe en verwarm even.
  • 6 Serveer het gerecht bestrooid met sesamzaad (eventueel geroosterd in een droge hete koekenpan) en bosui.

wijnadvies

Bourgogne Chardonnay. Maar ook een rosé van Jean Sablenay is een graag geziene tafelgenoot.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 32 gram